Слава Герою! Слава Україні!

16 жовтня 2020 року у Тучинській спеціальній школі відбувся мітинг-реквієм з нагоди відкриття та освячення пам’ятної дошки на фасаді школи на честь колишнього учня, загиблого воїна АТО Олексія Капустяна.

На заході були присутні голова Гощанської райдержадміністрації Василь Романюк, голова Гощанської районної ради Олександр Поліщук, військовий комісар Гощанського ОРТЦК та СП підполковник Руслан Ткачук, адміністрація школи, рідні, друзі загиблого, товариші по службі, педагоги та учні.

Директор школи —  Мичак Тамара Володимирівна,  теплими словами згадувала колишнього вихованця, який загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави. Вона висловила щире співчуття родині загиблого Олесія Капустяна та велику подяку усім воїнам за мужність і героїзм.

Право відкрити меморіальну дошку було надано мамі загиблого воїна — Капустян Надії Іванівні та брату — Івану. Релігійний обряд освячення провів отець Ігор — священник місцевої Свято-Параскевської церкви.

Представники районної ради у своїх виступах висловили вдячність батькам загиблого воїна, які виховали сина справжнім патріотом.

Усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять про Олексія та його подвиг, поклали квіти до  пам’ятної дошки.

Сьогодні, вдивляючись в обличчя нашого героя, ми усвідомлюємо, що Україна втратила найкращого, найсміливішого і найдостойнішого сина. Заслуги Олексія перед Батьківщиною неоціненні, тому що він віддав своє життя за мир та незалежність держави. Життєрадісна посмішка молодого хлопця назавжди залишиться у пам’яті земляків.

Своє ім’я Олексій вписав золотими літерами в історію рідної школи, рідного села, рідного краю, і рідної України. А нам залишається зробити все можливе, щоб наша подяка була не лише в камені, але й в наших серцях. Тож нехай ніколи не в’януть квіти біля цієї пам’ятної дошки, нехай завжди буде вічною та світлою пам’ять про нашого захисника-героя. Слава Герою! Слава Україні!